Nyomtatás

Genius 1000Xi

Genius 1000Xi

Vezetékes és vezeték nélküli (wireless) vagyonvédelmi kis és közepes központ

 

genius

A Genius 1000Xi vezetékes és Wireless vagyonvédelmi központ segítségével kis és közepes objektumok (nagy partíció és zóna szám) riasztó rendszerei valósíthatóak meg. Az RS-485 –ös vonalra és a 3 darab SPI buszra csatlakoztatható perifériák segítségével többféle kiépítésben érhető el, segítve az igényeknek maximálisan megfelelő, de mégis gazdaságos kiépítést. A központ alappanelon és a zónabővítő modulokon is elhelyezhető öntanuló rádióvevő segítségével egyszerűen építhető vezeték nélküli rendszer (A vezeték nélküli és a hagyományos (vezetékes) érzékelők vegyesen is használhatóak).

Genius 200Xi Genius 100Xi

 

Soros portján keresztül, a Genius Programozó Segédprogram segítségével bármilyen PC-vel (Windows 98 vagy későbbi op. Rendszerrel Xp) szemléletesen és egyszerűen programozható. (Természetesen LCD tasztatúrával is programozható.) A beépített telefonos CID modem és a közvetlen GSM illetve rádióvezérlés lehetővé teszi a távfelügyeleti rendszerekhez való kis költségű csatlakozást. (Internetes modem is lehetséges)

 

Főbb műszaki paraméterei:

 

 • Partícionálható rendszer (8 partíció), partíciónként megadható rádiós és telefonos monitoring ügyfélszámok.
 • Alapkiépítésben 4 zónát tartalmaz, mely zónabővítő modulokkal 52-ig bővíthető. A modulokon található zónák vezetékesek, illetve vezeték nélküliek is lehetnek. A zónabővítő modulokon 16 zóna bemenet található, vagy 8 zóna bemenet és 1 rádió vevő modul bemenet 8 csatornával.
 • EOL (End Of Line), DEOL (Dual End Of Line) illetve ZD (Zone Duplicator, soros vagy párhuzamos) zónalezárások alkalmazhatók. A DEOL - lal  lehetővé válik a zónahiba érzékelése/jelzése is, a Zone Duplicator-ral pedig a zóna duplázást valósíthatjuk meg.
 • A központpanelen 3 kimenet található alapkiépítésben, mely kimeneti bővítő modulokkal (max. 2 db) 19 –ig növelhető. A központpanelen lévő kimenetek közül 2 TTL szintű (0-5V, max. 10 mA) PGM kimenet, míg 1 kimenet egy nagyáramú relé morze kontaktus (4 A max. terhelés). A bővítő OUT modulokon 8 relés (24V, 1A), illetve nyitott kollektoros kimenet kapott helyet.
 • 1,5A–es akkutöltős tápegység, dinamikus akkumulátor teszt, hálózati kimaradás figyelése, mélykisülés elleni védelem. (szükséges AC transzformátor 16VAC - 40VA)
 • Kezelőegysége LCD tasztatúra, melyekből összesen 8 alkalmazható és tasztatúra zóna, illetve kimenet is rendelhető hozzájuk. (Genius 100Xi gumi gombos és Genius 200Xi érintő gombos LCD kezelővel működik)
  • A programozó segédprogrammal, amely RS232 vagy USB-s illesztő kábellel, esetleg ethernet porton keresztül csatlakozik,  lehívható az eseménymemória, (max. 1024 bejegyzéssel) mely az LCD-s kezelőről is elérhető.
  • A programozó segédprogrammal letöltött adatok és az eseménymemória bejegyzései archiválhatóak és kinyomtathatóak.
  • Perifériaként az 3db SPI buszra és az 1db RS-485 –ös vonalra, a fent felsorolt bővítő modulokon kívül, külső tápegységek, printervezérlő, rádióvevő modulok, RS485 repeater és internetes modem is csatlakoztatható.

 

A segédprogrammal, vagy LCD-n programozható  jellemzők:

 

 • Zóna típusok: Követő, azonnali, 24 órás, élesítő, (Chime funkció).
 • Zónánként szoftveresen állítható a reakciósebesség (50 ms –os lépésekben), a belépési- és kilépési késleltetés (3mp –es lépésekben), a bemeneti szintek (változó EOL) , valamint max. riasztás számlálós üzemmód is hozzájuk rendelhető.
 • Otthoni (Stay) élesítés, bypass, illetve auto bypass és force élesítés.
 • Pánik- és kényszeríttet nyitás (duress) funkció.
 • Kimenetek szabadon programozhatók, aktivizálásuk különböző eseményekhez köthető. A tartási idő, alap állapot, valamint szaggatott üzemmód kimenetenként állítható, ezenkívül a váltó típusú működtetés is lehetséges (az esemény felváltva ki és bekapcsolja a kimenetet).
 • A tasztatúrákon beállítható a dátum és az idő. (Az óra pontossága szükség esetén beállítható az időkorrekció funkcióval.)

52 különböző (1-6 számjegyű) felhasználói kód állítható be, 8 jogosultsági szinttel, kódszámonként megadható érvényességi körrel. A kódokkal nem csak a riasztórendszer kezelhető, hanem beléptető funkciók, és vezérlési feladatok is megvalósíthatók. (A hozzárendelt kimenet aktivizálódik a kód használatakor.)